Ptasie mleczko z czerwonej fasoli
MAŁGORZATA KOTOWICZ • dawno temu • 5 komentarzyCzerwona fasola i ptasie mleczko? To fit przekąska, która zadowoli każdego wielbiciela słodyczy.
Proteinowe ptasie mleczko
- puszka czerwonej fasoli;
- 50 g odżywki białkowej wanilia-migdał;
- 200 ml wody;
- 5 łyżek żelatyny;
- 10 g kakao;
- aromat migdałowy;
- ewentualnie dodatkowy słodzik - dodałam 2 łyżki syropu karmelowego.
Fasolę płuczemy z zalewy. Wszystkie składniki oprócz żelatyny blendujemy. Żelatynę zalewamy wodą. Mieszamy i dodajemy 3 łyżki wrzątku.
Tak przygotowaną żelatynę wlewamy do wcześniejszej powstałej masy i bardzo dokładnie blendujemy. Przelewamy do foremek i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
Smacznego!
Ten artykuł ma 5 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze