Jesienna tarta z dyni i tofu
MAŁGORZATA KOTOWICZ • dawno temuTarta z dyni i tofu – praktycznie bez pieczenia. Jedynym składnikiem, który znalazł się w piekarniku była dynia.
Składniki:
Spód:
- 150 g płatków owsianych
- 2 banany
- 100g namoczonych daktyli
Krem:
- 600 g upieczonej dyni
- 2 łyżki gęstej części mleczka kokosowego
- przyprawa korzenna
- kostka tofu
- 2 łyżki miodu
Wykonanie:
Banany i odsączone daktyle blendujemy. Dodajmy płatki owsiane, mieszamy ręką i formujemy spód tarty. Wstawiamy do zamrażarki na 20 minut.
Dokładnie blendujemy składniki wchodzące w skład kremu i tak powstałą masę wylewamy na spód.
Ciasto posypałam liofilizowanym mango i żurawiną. Najlepiej, żeby powstało kilka godzin przed konsumpcją w lodówce. Smacznego.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze