Jesienna tarta z dyni i tofu
![Małgorzata Kotowicz](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/img-20161107-163832-f624dac26181.jpg)
Tarta z dyni i tofu – praktycznie bez pieczenia. Jedynym składnikiem, który znalazł się w piekarniku była dynia.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Składniki:
Spód:
- 150 g płatków owsianych
- 2 banany
- 100g namoczonych daktyli
Krem:
- 600 g upieczonej dyni
- 2 łyżki gęstej części mleczka kokosowego
- przyprawa korzenna
- kostka tofu
- 2 łyżki miodu
Wykonanie:
Banany i odsączone daktyle blendujemy. Dodajmy płatki owsiane, mieszamy ręką i formujemy spód tarty. Wstawiamy do zamrażarki na 20 minut.
Dokładnie blendujemy składniki wchodzące w skład kremu i tak powstałą masę wylewamy na spód.
Ciasto posypałam liofilizowanym mango i żurawiną. Najlepiej, żeby powstało kilka godzin przed konsumpcją w lodówce. Smacznego.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze
![Pyszne źródła magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Rowery – połącz pasję ze zdrowym trybem życia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze