Wegański fast food - tortilla
MAŁGORZATA KOTOWICZ • dawno temu • 3 komentarzeWegańska tortilla to idealna opcja na zdrowy i pożywny obiad. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Mimo iż nie zawiera mięsa jest smacznym i pełnowartościowym posiłkiem.
Domowa wegańska tortilla. Tak niewiele potrzeba by wyczarować smaczny obiad. Farsz stworzony z warzyw to ciekawa alternatywa dla mięsa, która dobrze syci i dostarcza niezbędnych substancji odżywczych.
Zobacz też: Odchudzone fast-foody
Przepis:
- 50 g mąki z ciecierzycy
- 120 ml wody
- łyżeczka oleju kokosowego
- przyprawy: kminek, ostra i słodka papryka
Wszytko bardzo dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy na suchej patelni. Do środka wkładamy surową marchew, suszone pomidory, kapustę kiszoną oraz zieloną soczewicę.
Oczywiście zawartość tortilli zależy od tego, na co mamy ochotę w danej chwili. Smacznego.
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze